kezdeményezésére Pop-Up Nappal ünnepeltük az Egyetemes Gyermeknapot 2018. november 20-n.   Bővebben a Pop-Up fesztiválokról:

A szombathelyi Pop-Up Napról Németh Barbara így számolt be:

“Szombathelyen a Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Iskola 7.b osztályában tartottam meg a Pop Up fesztivált. A tanulókat már a program előkészítésébe is bevontam, hiszen képzőművészeti képzésük és kreativitásuk is nagyban segíti őket érzelmeik kifejezésében. Közösen elkészítettük osztályunk élményplakátját, ahol vegyes rajzi technikákat alkalmaztunk, amely azóta osztálytermünket díszíti, emlékeztetve a belépőket a remek élményre. Az érzelmi fel a fejjel foglakozáshoz saját maguk készítettek nagyon kifejező kártyákat, fújták a lufikat, díszítették a termet, emojis üvegmatricát készítettek és tettek fel.

Az előkészítés után már nagyon izgatottan várták a folytatást. Az első foglalkozás az érzelmi fel-a-fejjel volt, ahol nagyon ügyesen segítették egymást a különböző érzelmek körülírásában, miközben nagyon jól szórakoztunk, jókat nevettünk. Az érzelmek felfedezése után kisebb csoportokban, forgószínpadszerűen folytattuk a napunkat: készítettünk kívánság-láncot, megalkottuk az örök barátság receptjét, érzelmeket és üzeneteiket fejtettük meg, emoji-kat neveztünk el, kiszíneztük a szívünket, és beazonosítottuk, hogy mit hol érzünk, ami egyébként elég nehéz volt. A nap zárásaként szintén rajzos megközelítéssel, érdekes technikával (szénkrétával) elkészítették saját és barátjuk portréját.

Felemelő érzés volt, amikor a program végén a tanulók azt kérdezték mikor lesz a folytatás. “

Pop-Up Nap – Szombathely

Vélemény, hozzászólás?