kezdeményezésére Pop-Up Nappal ünnepeltük az Egyetemes Gyermeknapot 2018. november 20-n.   Bővebben a Pop-Up fesztiválokról:

A salgótarjáni Pop-Up Napot Bolla Kata szervezte meg:

“A fesztivált Salgótarjánban a Salgótarjáni Ifjúsági Tanácsadó Irodában -SITI – tartottam. Itt minden évben megrendezésre kerül novemberben egy „Gyermekek jogainak hete” program sorozat.

Az idén is így volt ez. A szervezet program kínálata színesedett az idén ezzel a fesztivállal.

A rendezvényen 20 salgótarjáni középiskolás diák vett részt, akik a város különböző középiskoláinak 9.- 12. osztályából érkeztek.

Először rövid prezentációt láthattak a résztvevők a Nemzetközi Gyermekjogi Nap történetéről, illetve az érzelmi intelligenciáról.

Majd játékos feladatokat kaptak. Elsőként csoportokat alkottunk majd a csoporttagoknak egy érzelmet kellett közösen választaniuk csoportnévként, amelyet le is kellett rajzolniuk- ez kicsit „összehozta”  a különböző iskolákból érkező diákokat. Majd az érzelmek felismeréséről szólt a következő feladat- „Mit érez” címmel, mely annak tudatosításában segítette a jelenlévőket, hogy milyen testi jellegzetességei vannak egyes érzelmeknek. Ezután a „Hol érzed” című gyakorlat szintén ezt a segítette elő.

Végül pedig elkészítették a csoportok az Igaz barátság receptjét.

Minden résztvevő nagyon jól érezte magát és szeretnének többet tudni az érzelmi intelligenciáról, valamint fejlesztésének lehetőségeiről.”

Pop-Up Nap – Salgótarján

Vélemény, hozzászólás?