Csuja Zsuzsanna

Csuja Zsuzsanna, a program szakmai vezetője az Országos KID Egyesület munkatársa. Coach, tréner, matematika- fizika szakos tanár és pályatanácsadó. Korábban a CSAT Egyesület tagjaként KID programok megvalósításában vett részt, ezzel segítve hátrányos helyzetű fiatalok munkaerőpiaci reintegrációját. Évekig volt mentor az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) Programban. Több közösségszervező projektben vett részt a Kelet- Magyarországi Közösségszolgálat Alapítványnál.


Guba Zsuzsanna

Guba Zsuzsanna, a program menedzsere, a SZOCIOGRAMM Nonprofit Kft. és a CSAT Egyesület munkatársa. Biológus, angol-magyar szakfordító. Korábban a SZOCIOGRAMM Nonprofit KFT. közösségszervező és pálya-tanácsadási programjainak szervezésében vett részt. Jelenleg a CSAT Egyesület munkatársaként az ABILITY WORK program pszicho-szociális tanácsadójaként segíti a hátrányos helyzetű rétegek munkaerőpiaci reintegrációját az Észak-Alföldi régióban.


Julie Healy

 Julie Healy az Egyesült Királyságbeli Barnardo’s gyermek jótékonysági programjainak vezetője. Julie kutatási és szakmapolitikai háttérterületről érkezett, és több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a közösség munkában. Julie a gyermekek érzelmi egészségének és jólétének javítására specializálódott, számos Egyesült Királyság és Írországbeli bizonyítottan legjobb gyakorlatokra alapozott programon keresztül.

 


Lauren Spiers

Lauren Spiers a brit Barnardo’s jótékonysági szervezet  LifeSkills programjának felelős menedzsere. Lauren az alkalmazott pszichológia és közösségi ifjúsági munka területéről érkezett, 15 éves tapasztalattal rendelkezik az önkéntes szektorban. Lauren elsődleges érdeklődési területe  a szociális és érzelmi készségfejlesztő oktatás, különös tekintettel a bizonyítékokon alapuló programokra és azok végrehajtására. 2019 novemberétől szülési szabadságon van.


Cherith McConnell

Cherith tanár az észak-írországi Belfastban. 10 éve dolgozik a Barnardo’s-nál. Csoportjával az iskolákban dolgozik és a tanároknak a Rezilienciával a Jó Magaviseletért képzéseket tartanak, a szülőket a gyereknevelésben segítik, valamint az iskolai oktatási színvonalat fejlesztő programokat nyújtanak.

 


Deák Dóra

A palermói FORME szervezet igazgatójaként az egyesület nemzetközi projektjeit irányítom és felügyelem. Fő feladatunk a pedagógusok, a szociális munkások és a tanárok képzése a nem-formális oktatás didaktikájáról, valamint a befogadóbb, diákokra szabott oktatási programok előmozdítása.

 


 

Anita Como – Helyi kapcsolattartó, Palermo

Gyerekpszichológus, kulturális mediátor és ifjúságsegítő vagyok. Palermóban (Olaszország) dolgozom gyerekekkel és értelmileg, szociálisan vagy pszichésen sérült kamaszokkal. A Forme Egyesület munkatársa vagyok (www.associazioneforme.com)  koordinátorként, helyi interkulturális programokban, nem formális oktatásban és szociális projektekben.

 


Alessandra Canizzo

Alessandra Canizzo szabadúszó projekt menedzsment tanácsadó – emberi jogi, gender kérdésekhez valamint interkultúrális és migrációs tanulmányokhoz kapcsolódó tapasztalatokkal. Az oktatási területen a nem formális módszertanban és az interkultúrális
pedagógiában rendelkezik komoly tapasztalatokkal, mivel gyerekek és más egyéb célcsoportok közvetlen tanításában és tréningezésében vesz részt. Társ-alapítója és jelenlegi elnöke egy palermói interkultúrális egyesületnek és közösségi központnak.


Baracskai Lilla – Helyi kapcsolattartó, Szolnok

Baracskai Lilla a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület Hálózati Programkoordinátora. Munkája során informálisan működő ifjúsági csoportokkal, önkéntes tevékenységek és programok szervezésével, koordinálásával foglalkozik az Észak-Alföldi régióban. Fontos számára a fiatalok fejlesztése, így számos képzést és tréninget tartott már. Saját önkéntes tapasztalatai során szerette meg a fiatalokkal és fiatalokért való munkát. 2014-ben végzett szociális munka szakon a Debreceni Egyetemen, jelenleg pedig az ELTE végzős hallgatója.


Bolla Katalin – Helyi kapcsolattartó, Salgótarján

Közel 25 évig dolgoztam általános iskolai tanárként. Biológiát, technikát, németnyelvet tanítottam. Majd több mint 10 éve kezdtem el természetgyógyászattal foglalkozni. Pár éve szociálisgondozó, ápoló végzettséget szereztem. Vállalkozóként dolgozom, életmód tanácsadással, alternatív mozgás masszázs terápiával, légzés és – relaxációs technikák tanításával foglalkozom.

 


Németh Barbara – Helyi kapcsolattartó, Szombathely

Németh Barbara lokál koordinátor a Szombathelyi Változó Világért Egyesületnél dolgozik. Informatikát, fizikát és angolt tanít a Váci Mihály Általános Iskolában Szombathelyen. Osztályfőnök, ICT csoportvezető, diákönkormányzat segítő és az intézményi önértékelésért felelős csoport tagja.

 


Novotni Edit – Helyi kapcsolattartó, Debrecen

A SZOCIOGRAMM Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft, mint együttműködő partner szervezet vezetőjeként aktív résztvevője vagyok a SEL in ACTION program módszertani fejlesztő csapatának. Integrálható tudásomat és tapasztalatomat képességfejlesztő és motivációs tréningek-, valamint közösségi programok szervezése terén gyűjtöttem. Az elmúlt 15 év megtanított arra, hogy embertársainkhoz való viszonyulásunk visszahat saját érzelmi jóllétünkre, amely egyaránt alapját képezi a mindennapi lelkiállapotunknak, teljesítő képességünknek és jövőbeli sikereinknek. Az egészséges társas kapcsolatok kialakításának és megőrzésének módja már gyermekkorban is tanulható, ezért a projekt keretében a gyermekek és a velük foglalkozó pedagógusok érzelmi érettségének a fejlesztésére, az asszertív viselkedési minták közvetítésére fordítom figyelmemet.

 


Kutsera Róbert – Helyi kapcsolattartó, Pécs (2019. májustól)

A program pécsi koordinátora történész, társadalomtudományokkal foglalkozó középiskolai tanár, tehetség- és szervezetfejlesztő mentor. Széleskörű tapasztalattal rendelkezik a társadalmi devianciák kezelése, és egyéni tanácsadás területén. Részt vett iskolai és helyi tantervek, társadalmi hátrányokat kompenzáló programok kidolgozásában és lebonyolításában, valamint számos extracurriculáris iskolai tevékenység megalkotásában, szervezésében. A fiatalok valós szükségleteit kielégítő, a hagyományoktól eltérő oktatási formák lelkes fejlesztője, támogatója. A Cloud4est Innovációs Közösség alapítója, menedzsere. Korábban a Pécsi Janus Pannonius Gimnázium tanáraként, és most Humán Innovációs Csoport Nonprofit Kft. munkatársaként szervezetfejlesztéssel, innovációs tevékenységek támogatásával, tehetségfejlesztéssel foglalkozik.


Pallós Tamás – Helyi kapcsolattartó, Pécs (2018. szeptember-2019. május között)

Pallós Tamás vagyok, végzettségem szerint szociális munkás. Szakmai vezetőként dolgozom egy komplex-telep programban, melynek célja, hogy szegregált lakókörnyezetben, mélyszegénységben élő hátrányos helyzetű emberek társadalmi felzárkózását és integrációját segítse egy Tolna megyei településen. Emellett csapatépítő és szervezetfejlesztő tréningekkel is foglalkozom. Korábban dolgoztam utcai felkereső ifjúsági programban, vezettem ifjúsági klubbot és egyéb ifjúsági projektekben is kipróbáltam magam, ezért a gyermek és ifjúsági szakmai közeg mindig is közel állt hozzám. Nagyon örülök, hogy részt vehetek ebben a programban és hogy egy kiemelten fontos területtel, az érzelmi intelligencia fejlesztés módszerével gazdagíthatom szakmai kompetenciáim.

Ha Erasmus programról van szó, akkor az mindig nagy élményt jelent számomra, hiszen a szociális munkás ösztöndíjamat Finnországban töltöttem 2008-ban. Egy törökországi Erasmus+ projekt is meghatározó élmény volt számomra 2015-ben.


Tóth Benjámin

Informatikusként többek között a feladatom a selinaction weboldal szerkesztése, karbantartása.

Amennyiben észrevétele van az oldallal kapcsolatban, vegye fel velem a kapcsolatot: sysadmin@selinaction.hu